Op onze eerste bijeenkomst is culinair journalist Jigal Krant te gast. Hij vertelt over zijn grote liefde voor Tel Aviv (zijn tweede thuis) en de indrukwekkende en originele keuken van die stad. Hij produceerde en presenteerde het televisieprogramma De Koosjere Hamvraag, waarin hij op zoek ging naar de geheimen van de Joodse keuken. Met zijn bevlogen eetcolumns en recepten in het Nieuw Israëlisch Weekblad, met als titel ‘Kanen met Krant’, bouwde hij een trouwe schare fans op. Het boek TLV – Recepten en verhalen uit Tel Aviv, bevat meer dan 100 recepten en verhalen, die met vlotte pen en een gezonde dosis humor geschreven zijn. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. TLV is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto’s wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV. U wordt deze avond ook verrast door Jigal want u mag uitgebreid proeven van zijn diverse gerechten. Het wordt dan ook een ongetwijfeld smaakvolle avond.
Jigal Krant (1973) is culinair journalist en radiomaker bij BNR. Daarnaast vooral ook een boeiend verhalen verteller.
Er zijn nog geen reacties. Bent u de eerste?